Udskriv

MA-Sølvpilen

PICT0002x

Lyntoget kører om bord på færgen i Nyborg.

Togdillen har udsendt en lille serie MA-lyntog bygget på Rocos model af TEE-toget VT 11.5

Lyntog4

Ombygningen er sket med Dillens tidligere omtalte overdele til styrevogn og motorvogn og ellers ommaling og -litrering. Og resultatet er blevet godt. 

PICT0011x

 PICT0005x

Et sæt består af fire vogne med (motoriseret) motorvogn, to mellemvogne og en styrevogn.

Lyntoget er meget flot og ser korrekt ud, når det holder på sporet. Literinger og tryk står skarpt og er læselige. Farven er korrekt. Taget er lidt lysere end jeg husker det, og den grå farve skal gå længere op på taget på motorvognen, men det er uden betydning for helhedsindtrykket.

Motorvognen er litreret MA 460, så den kan altså også bruges som museumstog. Motorvognen i suppleringssættet har sjovt nok også nr. 460, men det er en bagatel, som kan rettes i næste oplag.

PICT0010x

Kioskvognen har lodrette striber og vinduerne i styrevognen er tonede. Jeg er ikke sikker på, at de sidder helt rigtigt, da jeg husker dem anbragt ved vinduerne til højre for det vinduesfrie felt.

Jeg savner en gul stribe over vinduerne på 1. klassesvognen, men den er ret nem at lave, hvis man ikke kan leve uden.

Som suppleringsæt har Dillen lavet et trevognssæt bestående af motorvogn (dummy), mellemvogn og styrevogn.

Man kan altså kun oprangere to firevognssæt, hvis man køber de motoriserede, og det bliver så ikke helt korrekt, da de to halvdele ikke var ens.

Dillen burde også lave den ottende vogn, en storrumsvogn, så oprangeringen kan blive korrekt. Det er faktisk kun at male vognen sølvfarvet og trykke litrering på.

 kys

Så er der to sekunder til "kysset".

Der blev kun lavet ret få sæt, så modellen er antagelig udsolgt.

 beggeto3

Og så må Togdillen meget gerne glæde alle epoke 3 folkene meget ved også at levere den røde vingehjulsversion. Indtil da må I bygge selv.

I øvrigt fyldte Ma-lyntogene 40 år i 2003. Se mere her.