Udskriv

S137

Denne form for ladegods er lige så simpel som den er vellignende:

Tag et stykke aluminiumsfluenet, klip det i passende stykker, bind stykkerne sammen med et stykke tyndt ståltråd og læg dem i din vogn. Du kan evt. male lidt rust på, men husk ikke at overdrive.

Armeringsjern, lastet på jernbanevogne i store mængder, er som regel fremstillet for kort tid siden, og er endnu ikke blevet rustangrebet eller har kun lidt rust. Lad være med at male dem rustbrune over det hele, det virker for urealistisk.

S145

Et lille tip: Fluenet af plastic er uegnet.

Det er for det første for tykt i materialet til at det er vellignende, for det andet er det meget levende og glat, når det skal bindes sammen, og for det tredje er det svært at rette ud i de små stykker (det er normalt leveret sammenrullet).

På det eksemplar, jeg har anskaffet mig, er trådene ikke vinkelret på hinanden, men lidt forskudt, hvilket giver et indtryk af skæv last. Dermed ikke være sagt at alle plastic-fluenet er skæve! Fluenet af plastic har kun én fordel frem for aluminium: Trådene er svejset sammen og går ikke løs.

En lille advarsel: Aluminiumsfluenet er grå, og det er en kraftig saks som regel også.

 Sammenligning2

Aluminium til venstre og plast til højre

Det kan være svært at klippe nøjagtig langs en tråd i nettet, fordi trådene ligger løst og hele stykket kan forskydes, de har samme farve som saksen og det er nemt at deformere stykkerne mens man klipper.

Regn med at skulle lave flere end du har brug for.

 Last_1

Læsset ser meget naturtro ud på vognen.

Til sammenligning: Til den viste Kbs er der 8 lag armeringsjern i hver bunke, altså i alt 16, men rent faktisk blev der fremstillet 20 stk. De sidste 4 stk. blev mislykkede, fordi jeg ikke passede på trådene, og er de først gået løs, er det svært at få dem på plads igen. Så er det nemmere at lave en ny.

 S135

Bunken til højre ligger med bunden i vejret. Tråden er kun foldet rundt om bunken.

Et lille tip: Lad være med at binde knude på ståltråden under bunken. Jeg har blot foldet tråden omkring bunken, og lagt den i vognen med de løse ender nedad. Ellers vil bunken ligge og "svæve" et par mm over vognbunden, og dét virker urealistisk.

S140

Sæt vognen på sporet, og den er klar til at køre ud i den store, vide verden.

Rigtig god fornøjelse

Steen Lystmose